Poradňa Monitory


Autor: | Vložené: 05.02.2012 000 13:50 | Témy: Poradňa Monitory

Pre príjem TV signálu zo satelitu je potrebný vstavaný tuner DVB -T alebo ,,C" ?

aky je rozdiel medzi HD a Full HD

  • 5. februára 2012 - Oficiálny zástupca obchodu ZÁRUKY.sk

    Zdravím Vás Jano,

    pre príjem signálu zo satelitu je potrebný DVB-S alebo DVB-S2 tuner podľa signálu ktorý chcete prijímať), kde S = satelit. Takýto tuner obvykle televízory nemávajú, namiesto toho sa používajú separátne DVB-S prijímače.

    HD = rozlíšenie displeja 1366x768 obrazových bodov
    Full HD = rozlíšenie displeja 1920x1080 obrazových bodov
    Pokiaľ máte 2 rovnako veľké televízory a jeden z nich má rozlíšenie HD a druhý FullHD, na tom s FullHD bude obraz jemnejší a pri kvalitnom signáli obrazu aj ostrejší a lepší.

    S pozdravom
    Tím ZÁRUKY.sk
    http://www.zaruky.sk

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie
    • jano

      10. februára 2012 - jano

      ďakujem za odpoveď ide o to, že som chcel kúpiť PC monitor s TV tunerom a nakoľko mám satelitný signál chcel som vedieť či tunery DVB-T a DVB-C tento signál ,,berú". Ďalej má zaujíma či číslo pri odozve je lepšie čím najmenšie, napr. 2ms , číslo jasu / cd/m2 / väčšie alebo menšie, odozva 2ms alebo 5 ms, kontrast udávaný už s niekoľkými nulami je zrejme lepší čo najváčší?


    • ZÁRUKY.sk

      10. februára 2012 - Oficiálny zástupca obchodu ZÁRUKY.sk

      Zdravím Vás Jano,

      odozva je takmer irelevantná. V súčasnosti sa používajú 2 rozdielne spôsoby merania odozvy (biela/čierna vs šedá/šedá), marketing výrobcov veľmi čaruje atď., Takže 2ms (nižšia je lepšia) pri jednom výrobcovi sa môže rovnať 8ms pri druhom výrobcovi.

      Jas je iná veličina, tam zasa platí že väčšie číslo neznamená automaticky lepšie. Dôležitá je aj tzv. uniformita jasu (či je displej rovnako jasný na celom svojom povrchu) a veľa ľudí napríklad nevyužije maximálny jas

      Kontrast je ďaľšia z veličín, kde sa vybúril marketing. 1 000 000:1 a podobnými nezmyslami sa označuje výlučne dynamický kontrast, ktorý je pre počítačové monitory irelevantný a zmysel má možno len pri sledovaní filmov a rýchlych scén (ak vôbec zmysel má). Za smerodajné treba považovať čísla v rozsahu 300:1 až 2000:1.

      Najideálnejšie je nájsť si k vybraným monitorom recenzie na internete, ideálne také kde fyzicky merajú kontrast, jas, jeho uniformitu a celkový dojem. Odozva je v tomto prípade druhoradá.

      S pozdravom
      Tím ZÁRUKY.sk
      http://www.zaruky.sk


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.